Sledujte nás:

Datum registrace: 17. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

zandy

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 2 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1039
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Nové šaty, nové tělo

03. 06. 2011

Tak dlouho jsem uvažovala, jak nazvat můj dnešní blog, až mi blesklo hlavou, že jsem si včera koupila nové letní šaty. Byly ve výloze, tmavě modré s pruhy na prsou, bez ramínek, přesně by se hodily k mým novým plavkám.
Mimochodem, plavky jsem si koupila nedávno - zvlášť podprsenku, která bezva sedí a zvlášť kalhotky... které jsem musela vyměnit. Jak se tak vidím stále tlustě, objednala jsem si 40/42. Dostala jsem skoro záchvat smíchu, když jsem je vyndala z pytlíku a viděla tu ohromnou velikost. Byly mi velký a já si radostně objednala 36/38.
Ty šatky jsem si samozřejmě vyzkoušela taky 40/42. Co myslíte byly mi velké a já skončila zase u dvojčíslí 36/38. Přijde mi to neskutečný!
Tolik let se svým tělem bojuju, tolikrát jsem trošku zhubla, tolikrát jsem cvičila a zase přestala... Od svého ranného dětství si o sobě myslím, že jsem tlustá. Tuším, kde se ty moje myšlenky vzaly... Když dnes vidím sama sebe jako malou, vidím hezkou, roztomilou holčičku. Vidím i hezkou a rozhodně ne tlustou puberťačku. A na svatební fotce, kde mi bylo 20, vidím štíhlou nevěstu. Už pár let si to říkám, ano, tlustá jsem nebyla, ale teď, teď opravud jsem. Kilíčka mi ještě naskakovala až k osmdesátce. Letos v únoru jsem se konečně odvážila se zvážit. Vlastně to byla úleva a start.
Můj nový život začal už loni v říjnu. To jsem začala pravidelně cvičit a díky skvělým kamarádkám a naší vzájemné podpoře, stále cvičíme. Změna stravovacích návyků byl jen další nezbytný krok. Měla jsem i krize, kdo je nemá. Zvlášť mě zamrzelo, že si dlouho nikdo nevšiml, že jsem zhubla. Pak nastal nějaký skok a najednou všichni to vidí. Jedni známí, kteří mě neviděli rok, dokonce zůstali stát s otevřenou pusou... kromě štíhlejšího těla mám delší a kudrnaté vlasy. Jsem prostě jiný člověk.
Nejvíc mě ale těší, co říkají moji nejbližší, děti, manžel, mamka. Manžel obhlíží mé výrazně menší pozadí trochu nevěřícně, ale s obdivem. Řekl mi, že jsem normálně hubená a že se mám vyfotit, abych to konečně taky viděla. Psychika a zažité představy nám dávají zabrat, koukáme a nevidíme.
Myslím, že to chvilku potrvá než se budu opravdu cítit štíhle a budu to skutečně já ve svém těle. Někde jsem četla, že to trvá až rok. Jen si přeju, abych takhle přinejmenším zůstala, nejlíp napořád.
Hodnocení (23 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 06. 2011 10:56
Gladlys: ty vypadáš báječně a vlasy taky skvělý
ambiente: ono to podle velikosti 36/38 vypadá, že jsem se skoro ztratila, ale třeba kalhoty 36 opravdu neobleču. Spíš ta dvojčíslí jsou trochu matoucí, potřebovala bych 38/40, ale oni dělají 36/38 nebo 40/42. Tak co mi zbývá, když nechci chodit v pytli:)

08. 06. 2011 06:31
trvá to déle než rok. já byla oplácané dítě. zhubla jsem ve 12. Pak jsem si dalších šest let připadala tlustá (fotky jasně říkají, jak to bylo), pak jsem si zvykla na štíhlou postavu, takže jsem si zase připadala štíhlá, i když váha začala přelízat nejdřív sedmičku, a pak i osmičku.
Každopádně gratuluju k 36. V téhle velikosti je bezvadný výběr všeho. I ve slevách. A k bezva kamarádkám.
07. 06. 2011 23:27
Je to prostě tak... :-)) já se taky čas od času ještě vyfotím, abych viděla, že ta změna tam FAKT je... a že je tam už tak od února tak nějak stálá :-))) Moc Ti to přeju a taky všechno, co je s tim spojené - dobrý pocit sama ze sebe, větší sebevědomí a taky to, že velkou většinu oblečení, které se Ti bude líbit najdeš i ve své velikosti. (protože v hodně obchodech prodávají jenom samé malé a menší hadry) :-)
07. 06. 2011 17:45
krásný!!!
06. 06. 2011 11:32
Díky, holky, já se sem dostala až teď, a jsem až dojatá. Psala jsem si tenhle blog v pátel odpoledne trošku z nudy, strašné horko a já trčela až do šesti v práci. A tohle pondělní dopoledne ste mi hned zvedly náladu.
04. 06. 2011 21:11
Krásně napsaný, přeju ať ti kilča nejdou už nahoru. Držím palečky
03. 06. 2011 22:12
Zandy moc krásné počtení a díky za něj:-))))Je to opravdu náš příběh:-)))s dovolením si ho půjčím:-))v obchodě si beru velké věci,ano já se tak vidím:-))A když jsem psala blog,že mám 9 kg dole,někdo napsal-chtělo by to nové fotky.Manžel mě nafotil a já nevěřícně zírala na fotky:-))to jsem fakt já.Proč nám trvá tak dlouho vidět se štíhle???taky o tom přemýšlím:-))měj se moc ,moc krásně a ať se ti daří!!
03. 06. 2011 21:20
Krásně napsaný! Taky se v tom příběhu poznávám. Když jsem cca od 16 do 23 let měla 63 kg, tak jsem si taky připadala tlustá - velký zadek, široká stehna, nafouklý břicho. Když se zpětně na ty fotky podívám a hlavně na svatební, tak si říkám, jak jsem byla štíhlá. No a když jsem začala nabírat kila až do max. 96, tak jsem zvětšovala obvod těla všude, tzn. i přes prsa. A protože přes ně nebylo na tu hrůzu dole vidět, dlouhou dobu jsem neměla pocit, že by to bylo tak hrozný ... No ale hlavně, že už od února jsem tu!
03. 06. 2011 21:17
Krásně jsi to napsala.. jak píšou holky, tohle je příběh o nás! Díky za něj! :)
03. 06. 2011 20:45
přidávám si tě do přátel měla jsem pocit že to píšu já a tak jsem se chtěla kouknout na fotky ale nemám přístup tak tedy prosím dovol mi to
03. 06. 2011 19:56
To je příběh, pod který se asi může podepsat plno z nás :)
Já se ovšem na těch fotkách vidím oplácaná a silnější a ono to tak bylo :) naštěstí jsem se rozhodla poměrně brzy a můžu tedy vyrazit do světa dospěláků s výbornými stravovacími návyky :) jen je škoda, že jsem si na to musela přijít sama a třeba doma mě k tomu nikdo nevedl.
A to je jedna z věcí, o kterých vím, že chci, aby moje děti (až a jestli ;)) věděli a starali se o sebe :)
A pořád mám v sobě tu myšlenku, že nejsem tak štíhlá. To ale asi bude pořád :) mohu být jen spokojená ;)

A ty kudrnaté vlasy z tebe dělají úplně jiného člověka a mnohem mladšího navíc ;)
03. 06. 2011 17:58
Zandy, jako bys psala o mně. Já si objednala mikinu z Tchiba, vel. 40. No, jako plášť na doma dobrá. :D Dnes jsem se zahlídla venku ve výloze a musela jsem se vrátit a čučela jsem do výlohy (naštěstí byla odekorovaná), jak jsem vlastně už celkem štíhlá. Přítel mě včera vyfotil, no fakt je, že člověk se vidí úplně jinak, pořád jsem jen čučela na tělo a zapomněla ,že mám i hlavu, a ta hlava je proti tomu tělu teď obrovská. :DD
Držím ti palečky, ať se ve svém novém těle najdeš co nejdříve!!! +-) Vím přesně, jak se cítíš (začínala jsem na 88, teď 74), člověk tomu nechce uvěřit, že je to on. Tak hlavu vzhůru, štíhlice!!! ;-)

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři